ponedjeljak, 16. srpnja 2007.

Produktivna depra

Jako sam loshe volje bila zadnjih dana. PMS, bolan trbuh, hormoni koji su me izludjivali s jako cudnim emocijama: tugom i bezvoljnjoshtju.

Ipak sam se trudila ne gnjaviti druge ljude s tim, znam da je prolazno i nakon 74 sata sam opet svoja. No jucer mi je izmaklo kontroli: nisam bila u stanju pomaknuti se, frendica Dzuboks me nazvala s juga i opet sam imala emocionalno-verbalnu diareju....

Najgore mi je shto je zenska trenutno u zbilja loshijoj situaciji od moje i umjesto da ja nju tjeshim - josh ju opterecavam svojim glupostima.....Sinoc mi nakon razgovora shalje SMS: "Nadam se da znash da na mene uvijek mozesh racunati ako ti treba pomoc bilo koje vrste.". Draga moja Dzuboks....Lijep osjecaj je imati takvog prijateja. Plakala sam duuuuuggoooo....Hormoni.

Danas su mi oci nadute, gornji kapci su poput balona: prozirni. Cijelo tijelo mi je napuhnuto. Pijem puno vode i kave, a jela sam sendvic od posoljenog avokada i razovog kruha. Veceras jedemo rizoto s rijecnim racitjima. Valjda cu splasnuti.

I dalje sam u potrazi za poslom. Trazim administracijsku funkcijicu, nishta ozbiljno i prezahtijevno, za minimalac, na 3 dana. U ovoj drzavi je za zenu mojih godina, obrazovanja i porijekla to skoro pa nemoguca misija. Ali ja ne odustajem.

Pregledajuci fakature naishla sam na brdo gluposti. Tako na poznatom znanstvenom institutu traze "reprezentativnog cistaca". "Smisao za humor" je broj jedan karakteristika u opisu funkcije administrativnog radnika u jednoj fabrici motora.

Stigla mi je i knjizica s informacijama o startanju sopstvene firme. Trenutno ju citam i trebala bi startati u devetom mjesecu.

Neki dan sam kupila fimo mase i pravila si kuglice iz ciste dosade. Napravila dvije ogrlice. Jednu sam poklonila svojoj ucenici Gigi, a druga - evo je na mom vratu. Jako je opushtajuce. I tu staje prica. ;))







Kuglice na kontrastnoj podlozi (buketitj crvenih cvjetova sam dobila od jedne sedmogodishnje Julije, moje ucenice).




Pletem. Vesta od konca je sva u krivo. :D Spojila sam rukave i ramena, te sve raspeglala, ali moram josh jedan komad isplesti i ubaciti s prednje strane. Mislim da ce to biti gotovo do kraja ovog mjeseca. Izgledat ce jako "moderno". :D Spashava ga to shto lijepo pada i prijanja uz tijelo na strateshkim mjestima i sve u svemu: dobro mi stoji. ;) Po prvi put cu heklati obrub. Kupila sam drvenu (bambus) iglicu, sad josh pronaci mustru i nauciti heklati. :D Drzite palceve.



Potaknuta bloshkim pletiljama - umjetnicama pocela sam poklanjati svoje radove. Isplela sam rukavice jednoj prijateljici i samo sam joj ih dala, bez ikakvog povoda. Bila je odushevljena. Odmah je i njen decko htio iste. :D Naravno: dobit ce, ali kad se bude najmanje nadao.


U kuci nas ceka hrrrrppppaaa farbanja: vrata, ormari i drvenarija na prozorima, ali od kishe se ne da zivjeti: svakih sat-dva pljusak. Nije ni cudo da sam ovako depresivna.


Trcanje me spashava.


Zelim vam svima jedno ugodno poslijepodne. :)


Pusa,


Mish misho

21 komentar:

incoknito kaže...

draga misho,
dobro je da je produktivna depra ;)
fotka sa ogrlicom je vrlo seksi. uzivaj u pozitivnim stvarima. glede trazenja posla...probaj da to shvatis kao neku igricu, trudi se ne opterecivati. u danasnje doba je svakome tesko naci i svi pa i oni viiiisoko obrazovani prolaze kroz gnjavazu pisanja i slanja miliona molbi...
i ja sam odlucila da heklam obrub na dzemperu koji trenutno pletem tako da smo pred slichnom izazovu. cuvaj zdravlje i ne zaboravi da poslije kise izadje sunce!

mish misho kaže...

@Incognito: Hvala na lijepim rijecima.
Pokushavam biti pozitivna, ali polako mi entuzijazam opada. Imam osjecaj da sam cijelo vrijeme na stand by, nikako da mi stvarno zapocne zivot. A godine idu....
Seksi fotka? Hvala. :D To sam slikala samu sebe, izmaknuta ruka, loshe svjetlo i nije se smjelo vidjeti lice. :D Slikala sam ogrlicu naime za neki drugi sajt. :)
Za heklanje: uh, valjda ce nam uspjeti.

jja kaže...

Ogrlica mi se bas dopada! Znam da ti tvoj los osjecaj ne mogu oduzeti to mozes sama, ali sa strane gledano nikako ne izgleda da ti zivot stoji, odmor, malo rada, kupnja kuce! Hej neki to ne ostvare ni u 10 godina. I lijepo poprsje s fotke :-)I ne moras mjeriti svoju tugu s tudjom kako bi zakljucila da ti za istu imas manje razloga, sve tuge su teske. Pusa velika. jja

Goce kaže...

Jako zgodna ogrlica, jedva čekam da vidim vestu! :-)

Anonimno kaže...

lijepo čitamo se ona fotka je sjajna ugodan dan

Anonimno kaže...

hvala vam ljiepa za onaj divan kometar pozdrav za vas ...i naravno čitamo se

jja kaže...

Svaki put kad otvorim komentare kod tebe srusi mi se PC? Znas li nesto o tome? Bas me zanima na sto reagira...

Anonimno kaže...

lijepi pozdravi za vas i naravno čitamo se sviđa mi se ovaj blog

Anonimno kaže...

lijepi pozdravi sa novoga bloga foto bloga čitamo se

Anonimno kaže...

prava si kreativka :))

Anonimno kaže...

Evo i mene natrag u niskozemskoj.
Nadam se da se u meduvremenu osjecas bolje. Jeli ti na kraju uspjelo naci posao? I ja se trebam baciti na trazenje novog posla, ali to je toliko naporno. Zelim se opustiti i uzivati u ljetu. Danas je konacno lijep dan, a ja moram do 5 sati biti u uredu, umjesto da sjednem na terasu i uzivam u suncu. Nije ni u radu sve....

I mi imamo jos masu toga za napraviti u kuci. Trenutno rasciscujemo dzunglu u vrtu. Jedva cekam konacno imati normalan vrt! Nadam se da cemo ga ovo ljeto uspjeti zgotoviti.

Drzi se i citamo se!

Anonimno kaže...

vrlo jiejpov vrijedne ruke i vaš mašta može svašta ugodan dan

Anonimno kaže...

Gdje su slike pletiva? Ili samo ja ne vidim?
Inače, uz radove u kući, malo hobbyja, ljeto će brzo proći, a koliko sam čula već vam je prošlo u Rotterdamu je ružno vrijeme, uglavnom pada kiša... a, ja bih svejedno put pod noge do Nizozemske. Hoćeš mi pomoći naći smještaj slijedeće godine? Talijan i ja bi biciklirali malo po ravnici.

Anonimno kaže...

Misho hvala na ponudi za smještaj, ali do Nl neću ove godine, slijedeće možda! Javim se kad isplaniram sve.

Anonimno kaže...

Hej dugo se nisi ajvila :-)

Anonimno kaže...

Znaci i tebe je primila fimo-manija ;)
Uzivaj mi, poljubac saljem. Nisam te zaboravila :)

Anonimno kaže...

Topli pozdrav od mene;)Vidim da si dobro;)

Anonimno kaže...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Anonimno kaže...

gdje si?

Anonimno kaže...

pozdrav i osmjeh saljem - jja

Bugenvilija kaže...

Slabo se snalazim u ovim tvojim postovima, nikako da polovim konce :)))
Zato se ne čudi napreskokce komentarima :)))
Inače, kod nadutosti i svih tih groznih hormonalnih ludorija, najbolje je izbjegavati kavu, slana jela, mahunarke i piti puno vruće vode... lešo povrća i kuhanog laganog mesa ili ribe, pa će i te oscilacije biti nježnije i nećeš ih tako bolno doživljavati kroz depresije :)))