srijeda, 19. ožujka 2008.

Psi i Jadran

Gledam ovih dana internetsku ponudu smjeshtaja na hrvarskoj obali. Naci adekvatan smjeshtaj je skoro pa nemoguce. Zelimo povesti Phebe sa sobom shto automatski smanjuje izbor za 70%. Oboje smo nepushaci i ne zelimo sobe koje smrde na pune pepeljare. Da se takav smjeshtaj naci, ali takvi obicno ne dozvoljavaju kucne ljubimce. Ostaju nam skupi, ogromni kompleksi u kojima se i disanje naplacuje. Kao prvo nemam tog novca, jer zelim ostati dolje par tjedana. Kao drugo volimo biti u pokretu, pa mi ne treba sav taj komfor. Razmishljali smo i o kracem ostanku u nekom luksuznijem hotelcitju na mirnim mjestima, u prirodi, ali ni jedan ne prima kucne ljubimce. Josh jedan problem su plaze: Phoebe voli plivati, pa nije bash zgodno ici na plaze gdje plivaju i igraju se djeca. Iako je jako uredan pas, na higijenu pazimo svakodnevno, no pas je pas i nije mu mjesto na plazi medju djecom. Odlucili smo ici bez ikakvih rezervacija. Cilj nam je krenuti od Istre, pa se lagano spushtati obalom, te otici i na par ostrva.Ne bi se zadrzavali duze od 3 noci na jednom mjestu. Je li to moguce? Ako imate iskustva s vodjenjem kucnog ljubimca na Jadran: zamolila bi da iskustva iznesete ovdje, svaka informacija je dobrodoshla.

Broj komentara: 6:

Goce kaže...

Naravno da je moguće, no u toj situaciji bih ti preporučila privatni smještaj, koji bi ti uvelike olakšao situaciju. Mi smo prošle godine bili na Čiovu kod Trogira u privatnom smještaju (apartman) i okolo je bilo puno ludi koji su ljetovaliplaže s psima, plaže su privatne, tj. nisu pretrpane i postoji mogučnost da se na nekom krau okupa pas.

Anonimno kaže...

Samo da ti velim da sam vidjela post i javit ću ti se na temu. Večeras sam se vratila iz Hrvatske, pa nemam toliko volje tipkati.

incoknito kaže...

a sta mislite o kampovanju? ja kampovanje na jadranu obozavam. i ne bi bio problem za psa...

Anonimno kaže...
Administrator je uklonio komentar.
mish misho kaže...

@goce, hvala, to mi je korisna informacija. :) Dakle: Ciovo na spisak!
@romantales: Ok, nadam se da si se odmorila, cekam nestrpljivo. :)
@incoknito: ma, to bi bilo odlicno rjeshenje, BG pati za tim, no osjetljiva sam zdravlja...U tinejdzerskim danima sam ljeta provodila plivajuci u Uni, pa sad ispashtam. Dakle: shator ne dolazi u obzir. A kampkucicu bi vukli 1500 kilometara, pa onda svaka 3-4 dana magistralom, pa malo do Zagreba i Plitvica.. Moramo josh i po Bosni vozikati se... izvedivo, ali jako stresno. U Zatonu sam gdledala kampine. Cijene bash i nisu najnormalnije, a rezervacija moze samo na 7 dana. Svraticemo tamo, pa izvidjeti situaciju "u zivo". :D

Anonimno kaže...

Misho, evo me.
Što se tiče kućnih ljubimaca, pasa i mačaka, sve ti manje-više ovisi o iznajmljivaču. Neću ti otkriti ništa novo kad ti kažem da većinom ne vole pse u gostima. Obično pitanjem unaprijed u turističkoj agenciji možeš izbjeći neugodna iskustva s odbijanjem. Obzirom da želite kružiti po različitim mjestima to će ti značajno povećati cijenu boravka. Naime, kod većine ugovora o iznjamljivanju cijena je do 30% viša ako ostaješ ispod 4 dana, dakle totalno neisplativo. Da ne velim da će te neki i za 4 dana također više naplatiti, tako da ti se isplati ostati barem 5 dana.
Razmislite što zapravo želite od odmora. Ako hoćete lijepu plažu i ljenčarenje uz more, kupanje onda je bolje otići negdje na srednjem ili južnom Jadranu gdje je već u lipnju ugodno toplo more. Srednji ili južni Jadran ti daje i mogućnost razgledavanja Splita i Dubrovnika, Trogira ... Ako se pak odlučiš za sjeverni Jadran i Istru i s tih lokacija možeš skočiti do Zagreba, Plitvica... Umjesto odlaska svakih par dana, mislim da bi ti sretnije rješenje bilo pola odmora na sjevernom dijelu Jadrana, pola na južnom i onda s jedne lokacije praviti izlete. Otkako su napravili autocestu od Rijeke do Zagreba ti treba dva sata vožnje maksimalno, a i od Zagreba do Zadra, Splita ili Dubrovnika više nije tlaka ići starom magistralom.